Soorten therapieën:

De Locomat

De Locomat is een lopende band, waarbij de loopbeweging van iemand volledig geautomatiseerd begeleid wordt.

Een patiënt hangt hierbij in een soort harnas waarbij zijn benen vervolgens door twee 'robotbenen' tijdens de loopbeweging begeleid worden. Bij de traditionele loopbandtraining zijn er twee fysiotherapeuten nodig om de benen van de patiënt te bewegen. Dat is arbeidsintensief. Met de Lokomat kan de patiënt langer trainen en ook beter, omdat de loopbeweging veel regelmatiger is en beter gecontroleerd wordt.

In Amerika staan er verscheidene, in Saudi-Arabië zijn ze beschikbaar en zelfs op Sardinië staat er een: een Lokomat. Maar in Nederland is er sinds 2006 1 Lokomat maar deze is alleen geschikt voor volwassenen of mensen die groter zijn dan 1,50 meter. Hij staat in het Amsterdamse VU ziekenhuis. Het blijkt dat het zelfs ook zo is dat je er alleen gebruik van mag maken als je daar ook patiënt bent. Dit ingenieuze Zwitserse apparaat helpt mensen weer te lopen.

De computergestuurde loopmachine kan veel preciezer te werk gaan, waardoor patiënten er meer baat bij hebben dan bij conventionele methoden. Deze revolutionaire loopmachine helpt al jaren patiënten over de hele wereld bij het herstel van hun mobiliteit.

d d
Deze website word gesponsord en geproduceerd door: Mareike Bos